News

Valg av rase

Når tiden er kommet for å velge sin rase, er det viktig å tenke på hva man kan tilby en hund, som hva man ønsker av raseegenskaper. Her er det ikke nok at rasen er pen!

Hvis man ikke allerede har sett seg ut noen favorittrase, vil en hundebok med beskrivelse og bilder av de forskjellige rasene komme godt med. Når man så har funnet en eller flere raser som kan passe, er det på tide å finne ut mer om denne eller disse rasene.

Valpeformidler av hver rase kan fortelle mye om en rase. Navn og telefonnummer til valpeformidler får man ved å ringe NKK på telefonnr: 21600900. Valpeformidler kan også hjelpe til med å finne oppdrettere og kull - les mer på valg av hund og oppdretter noen få punkter nedover. Det finnes også en rekke rasebøker og websider.

Hva man bør tenke på når man velger rase:

 

Kort om våre to hunderaser:

Staffordshire Bull Terrier

Fra Staffordshire Bull Terrierens tidligere dager har den moderne hund fått sin ukuelige modige karakter, høy intelligens og hårdnakkethet. Dette sammen med dens hengivenhet mot mennesker og mot barn i særdeleshet, dens rolige vesen når den ikke er i arbeide og dens pålitelige stabilitet, gjør den til en særdeles god hund til mange formål. Selv om den gamle kampgløden er svekket vil en riktig Staffordshire Bull Terrier, lik mange andre terriere ikke kunne motstå provokasjon fra andre hunder.

Familiehund:   Ja, denne livlige hunderasen er godt egnet som familiehund.

Flink med barn:   Ja, det er kjent at Staffordshire Bull Terrier er en fortreffelig hunderase som trives godt med barn. Men husk alltid at en hund ikke er et leketøy for barn og at voksne alltid bør være til stede ved hund og barn.

Vakthund:   Nei, Staffordshire Bull Terrier har svært lite vaktinstinkt i seg og egner seg ikke som vakthund. Rasen vokter verken hus eller mennesker så ønsker man seg en hund som vokter huset eller familien så bør man velge en vakthund, som for eks. Dogo Canario eller andre vakthund-raser.

Nybegynnerhund:   Ja, Staffordshire Bull Terrier er en nok så enkel hund å oppdra slik at den også egner seg for nybegynnere. Men det er alltid lurt å ta et valpekurs og et grunnkurs på en hundeskole om man er nybegynner.

Mer info om Staffordshire Bull Terrier finnes her

 

 

Dogo Canario

Dogo Canario tilhører hunde-typen som kalles molosser. Dogo Canario stammer fra de spanske Kanariøyene hvor den opprinnelig ble brukt som kveghund. I dag blir rasen hovedsaklig brukt som familiehund og vakthund.

Familiehund:   Ja, denne rolige hunderasen er godt egnet som familiehund.

Flink med barn:   Ja, Dogo Canario trives godt med barn. Men husk alltid at en hund ikke er et leketøy for barn og at voksne alltid bør være til stede ved hund og barn.

Vakthund:   Ja, Dogo Canario er en av de mest fortreffelige hunderasene. De vokter både huset og familien sin og viser ingen frykt. Vaktinstinktet ligger latent i hver Dogo Canario og bør ikke fremmes, siden hunden da kan bli ektremt vaktsom. 

Nybegynnerhund:   Nei, en Dogo Canario egner seg ikke for nybegynnere. Dogo Canario er en svært sterk og kraftig hunderase som trenger en god og erfaren leder. Vi selger ingen Dogo Canario valper til nybegynnere!

Mer info om Dogo Canario finnes her