News

Anskaffelse av valp

Alle valper er søte, men ...

Bildet viser vårt første Dogo Canario kull.
Valper er alltid søte og man blir fort fristet av første og beste valp. Men det er viktig og tenke på at det innebærer et stort ansvar og ha en hund. En hund krever tid, tålmodighet, turer, oppmerksomhet, kjærlighet og kos.


Å ha hund er et stort ansvar. Å ha en valp er et enda større ansvar som krever mye arbeid og oppmerksomhet fra din side. Derfor er det viktig å sette seg ordentlig inn i hva det egentlig innebærer å være hundeeier før man går til det skrittet å kjøpe seg hund. Mange problemfylte hund-eierforhold, avlivning av friske hunder eller omplasseringer oppstår som følge av at eiere på forhånd ikke har nok kunnskap om hva det innebærer å oppdra en valp.

Ved å prate med andre hundeeiere, lese bøker og tenke igjennom hva som virkelig kreves av deg som hundeeier, er du bedre rustet når du skal ta den endelige avgjørelsen om du bør ha hund.

Å kjøpe en renset hund fra en seriøs kennel er ikke helt rimelig men det er langt tryggere en å ville spare på feil ende. Det hjelper ikke om man har spart en- eller flere tusen kroner på et valpekjøp for da å ha en mangedobbelt så stor utgift for veterinæren siden man har kjøpt en valp med for eks hofteproblemer (HD) eller noe annet. Ofte ender dette også med at valpen må avlives før den blir voksen.