News

Prisen

Prisen på en Staffordshire Bull Terrier

Prisen for en Staffordshire Bull Terrier valp i Norge er fra kr 15.000,- og oppover

En Staffordshire Bull Terrier fra en seriøs oppdretter koster kr 15.000,- og oppover. En seriøs oppdretter vil ikke ha problemer med å selge valper siden det er etterspørsel etter friske og lovende Staffordshire Bull Terrier valper. Som seriøs oppdretter forutsettes det at foreldredyrene er HD-røntget og at valpene leveres ferdig chip-merket med en helseattest fra veterinær der valpen bekreftes som helt frisk. Oppdretter må i tillegg sørge for at valpene blir registrert i NKK. Valpene skal ha gjennomgått minst 3 ormkurer før de har fyllt 8 uker og valpekjøper skal få en kjøpskontrakt i fra NKK. Opddretteren bør følge NKK`s etiske rettningslinjer.

For enhver oppdretter bør det være svært viktig at en valp ikke selges til hvem som helst men til seriøse hjem der valpene får den omsorgen og kjærligheten den trenger.

 

Billige hunder fra utlandet

Det finnes selvsagt også billige hunder fra utlandet som kommer fra såkalte valpe-fabrikker. Hundene holdes da under grusomme forhold og oppdretteren er kun opptatt av en ting – penger!

I Norge er det heldigvis slik at en seriøs oppdretter vanligvis får de utgiftene dekket som er investert. Det er dyrt å drive oppdrett på bra hunder slik at man ikke "tjener penger" på oppdrett av hunder. Om alt går bra med fødsel osv. og det blir et større kull, så vil man som oppdretter sitte igjen med en fortjeneste. Vanligvis forsvinner denne fortjenesten fort igjen siden en god oppdretter ofte investerer penger i lovende hunder for å få frem til beste valpene gjennom målrettet avl.

Disse såkalte valpe-fabrikkene avler stort sett på motehunder der etterspørselen er veldig stor. Staffordshire Bull Terrier har blitt en "motehund" og derfor finnes det dessverre også en del useriøse oppdrettere av denne hunderasen.

 

 

 

 

 
 


Billige hunder fra utlandet