Reisebrev Andreas

Halla alle sammen.

Det er mye mulig at ikke syns dette er like spennende lesing, men her kommer det nå i hvert fall et reisebrev fra meg(oss) som skal delta på Skadiloppet 2012. Skadiloppet er et 30km skøyterenn i Tyskland. Vi gjør vår egen vri på det og flyr til Praha for så å bo i Plzen(byen der storfavorittsdrikken, Pils ble brygget første gang).

I dag våknet jeg av at bikkja krøyp opp i senga. Han syns det var på tide med en siste intervall og hardøkt før vi skulle carboloade. Kl var 730:)

Ok, greit. Vi skal stå opp. Siden fattern har gjort om på hele kjøkkenet fant vi ikke noe fornuftig å ha i oss etter at vi var ferdig med intervallen. Kl  08 så reiste jeg på Rema1000. Jaggu har det blitt mye bedre

butikker  må jeg si (eller er det jeg som ikke er så godt vant på fjellet:p). Jeg fant en god müslie, litt Q-syrna melk og noen digge blåbær.

Nå var alt klart for å gi gass.Turen gikk ned på Holtet i lett jogg. Der startet moroa. 4x4, motbakke og skikkelig lagertømming var målet.

Når jeg sto på toppen av Raschvei igjen så hadde det gått 4min. Hehe, trodde jeg skulle kunne bruke den bakken til to drag. Formen er forbedret siden sist jeg løp intervall der.                                                         

Hva gjør jeg nå da tenkte jeg:) Med mine fantastiske lokalkunnskaper så lette jeg i gjennom  kartet bakerst i huet og jeg fikk gjennomført 3 harde motbakedrag til.

Vel hjemme igjen så var det bare å hive seg på gulvet og kjøre en 15 min stretch. Endelig, nå var det tid for litt carboload:)

Rett på kjøkkenet og finne fram en stor bolle til den rågode müslien. Den ble toppet med en stor neve blåbær og Qmelka. Herlig! Nå er det bare å fortsette på høycarbodietten fram til løpet.

Skia er ferdig pulverisert. Takker til Trond "Cera-inhale" Storrusten. Han har jobba hardt og lenge med dem, men hva han har lagt på er en skikkelig hemmelighet. Moahaha! Kan vel si at det ikke ble billig:)

Skia skal transportere bort så mye vann som mulig,men jeg vil ha så mye som mulig inn i kroppen. Det er meldt 15+grader på løpsdagen. What to do?

Hvordan skal jeg kunne lett få i meg nok drikke? Etter at jeg hadde fått i meg superfrokosten min så ble det rett og slett en tur ut til Salomon! De har jo en fantastisk løpsryggsekk. Jeg fikk rett og slett slå på sjarmen så jeg fikk låne meg en sånn sekk!

Takk Sebastian på Salomon! Dette blir rått til sommeren også. Det blir mange supre løpeturer i fjellet. 

Nå kjente jeg at matlyssten var der igjen. Jeg ringte fattern og hørte om han hadde spist lunsj. Han var også skrubbsulten så han var klar for litt mat. Da var det bare å fyre lynet og spre ut vingene på Golfen og sette snuta mot Strømmen.

Vi fikk svippa innom Thorsov bilrekvesitta også. Han trengte et nytt batteri til sommerlynet. Drømmen. Bilen. Den gule faren. Gleder meg til å få kjørt litt i den selv.
Det ble en knakende god rekebaguett og Olden på meg. Superdigg.
På vei hjem til Oslo igjen så varmet sola skikkelig.

Nesten uvirkelig å reise til Tyskland for å gå skirenn nå tenkte jeg. Følte mer som at det er på sykkelritt vi skal. Jeg parkerte bilen min i Åsliveien og tok trikken til byen for å treffe Lise.

Vandret meningsløst rundt i byen for å finne et Cafe som jeg kunne nyte en Chailatte og is mens jeg leste i bladet Triathlon. Endte opp på Deli deluca, med en oversukret chai og uten å lese i bladet mitt:) haha..

Etter at Lise var kommet ned til byen var det igjen klart for litt mer vandring rundt i byen. Vi satte snutene mot Aker Brygge. Utrolig digg med litt sol som varmet i huden selv om det ikke var så alt for varmt i dag.

I morgen, fredag skal jeg møte resten av gjengen som skal ned for å gjøre sitt beste mellom start og mål.

Det skal bli kult å kjenne litt på reisefeberen, spenningen i lufta og møte alle de bra menneskene i gruppa.

Jeg gleder meg stort til å komme igang. til ettertanke: her betaler vi gledelig 3000spenn får å reise langt, svette og slite langt mer enn noen andre skiturer denne sesongen og kjøre oss så langt ned i kjellerne at vi danser på bordene etter to Tjekkiske pils?? de GÆRNE har det fett!

God natt:)

Ps:Det som jeg sparer på rettskriving tar jeg igjen i sporet på lørdag, så deal with it og les videre. For her skal det går fort i sporet :)

 

 

Turen til Pilsen:

Kl 0645
Telefonen ligger langt nok unna til at jeg må ut av senga for å gjøre noe som helst med den. Helst vil jeg bare sende telefon ut på plen, men fattern har stått opp og er morgenfrisk og da kan jo ikke jeg være værre en han.
Dagens råtassfrokost blir igjen Vita hjertego', et lass med blåbær og en god klunk med Q-kulturmelk. Rått!


Jeg ser fattern virre litt rundt så jeg spør han om hva han leter etter. Aa, finner ikke brilla mine var svaret. Nei, det må spøke her i huset svarte jeg kjapt for jeg finner ikke den ene sokken min svarte jeg. Fattern humra litt beskjedent og fikk mumla ut: Harru sjekka i buksebeinet da? Haha, resten av morgen kan der tenke ut selv:)

Vel fremme på Gardermoren vare det bare en ting å gjøre. Hvor er STARBUCKS?
Jeg fikk funnet frem en chailatte og litt carbo fra en snacksen cookie:) opp i avreiseavdelingen og der ble jeg sittende i ca 2 timer mens jeg ventet på de andre Valdrisene.

Det var en skikkelig glad gjeng som var klare for litt eventyr, og rock n roll!
Våres fremragende turleder, Viljar fikk oss alle glatt og smidig innsjekket og det bar bort i spesialdroppen. Vi humret, smilte og pratet oss lett igjennom sikkerhetskontrollen. Puh, det gikk endelig glatt å komme seg gjennom kontrollen puste Viljar lettet ut, mens han mimret en kontroll på JFK i NY. Trenger ikke si noe mer ;)

Vi startet jo dagen med å lese om "Siw-den manglende". Med de overskriftene friskt i minnet så taxet vi ut fra gate. Endelig, tenkte vi nok alle i kor, men så snudde lykkerusen kjapt.
"This is your captain speaking", awsome tenkte jeg. Halla, liksom. Det viste seg at vi måtte kjøre tilbake til gate. "Minor problem with the nosewheel and the computer, but everything is ok". Haha, hva skal man tenke da. Har han brukt svenskeknappen? Resetbutton? Eller måtte han benytte seg av drastiske knapper som, Control, alt, delte?? Etter noen lyder som hørtes ut som baufilsaging, gummihammer og sveiseknattring så var vi endelig i lufta!

Det ble snakket om at man måtte finne noen obligatoriske reisegaver til de etterlatte hjemme på stølen. Alt fra klokker til 2 dinosauruser. De skulle være blå og grønne :) Etter en kjapp visit på München flyplass reiste vi derfra med 7dinosauruser, litt vann og snacks, men ingen klokker :)

Vel ombord i den lille jolla av et fly som skulle ta oss de knappe 40minuttene til Praha fikk vi utdelt GRATIS, Milka. Aplesjokoladen over alle sjokolader. Nam nam. Klamt og som sill i tønne kom vi oss fram til Praha. For en stor by egentlig. Vi var nå i Tsjekkia. Moro. Her har ikke jeg vært før hvertfall. Etter en form for diskusjon med Hertz, 25000 gærniner låst på Mastern fikk vi endelig utlevert nøklene til en splitter ny VW Caravelle. Vi pakket alle skia i Viljars "superhaulerskibagg " og smatt den elegant inn under baksetene. Resten av av våres bagasje ble stilig stablet inn i baksetet.


Det gikk jo over all forventning å komme oss på rette kurs. Plzen sto det til og med på skiltene forran oss. La oss kjøre dit ble vi enig om.
Må ærlig innrømme at så mye mer av kjøreturene gikk meg forbi da jeg satte pryd på bil vinduet i en slag rus mellom overtrøtt og "low on fuel".
Trygt inne i Plzen så fant vi et åpent shoppingSenter. Aa, endelig, litt kjapp næring før vi kom på hotellet. Det skulle vise seg å være lurt for når vi leter etter hotellet så kommer det kaldvettig fra gruppens høystutdannede, Atle M, "her har vi kjørt før". Da var kveldens humor satt og vi følte oss uovervinnelige. Etter et par runder rundt hotellet så fant vi endelig innkjøringen. Det sto et rart rødt skilt der med hvit strek på, men er man turist så kan man vel rygge inn, selv om det er innkjøring forbudt :)

Et tøft hotell var det vi hadde landet på. 4* , med det stilige navnet, Angelo. Vi sjekket gledelig inn og tok en velfortjent dusj. Plzen er jo byen der den originale pilsen kommer fra så dette måtte jo sjekkes ut. Noen av oss har begynt å tenke at denne gruppen mennesker, byen, hotellet og reisen kan ikke bare være tilfeldig. Vi er alle glade i ski, øl og billig smakfull mat. Alt skal vi få oppleve på denne turen. Rett utenfor hotellet ligger bryggeriet til et av de største Tsjekkiske pilSner merkene, PilsnerUrquell. Tilfelldig?? Neppe
Herlig, vi havner jo på det lokale bryggerispiseriet. Deilig mat, god pils og god stemning. Kan det bli bedre?

Det begynner å bli de sene nattetimer og det er som om at varulven vandrer gjennom gatene i Plzen, men egentlig er det bare de norske "CERA pustende" nattedyrene som setter sitt spesielle preg på nattestemningen med skibørsting på gata:)


Konkurransedag:

Endelig er dagen vi har trent og gledet oss til her.

Opp og hopp kl 0730 for så ut på en liten oppvarmings/stretch økt for frokost. Det var en merkelig stemning ute i byen. Helt stille, ikke noe mas og knapt folk å se. Jaja, det er lørdag og klokken er liten, men det er nå en ganske så stor by da. Jaja, nå er det frokost som gjelder. Deilig, deilig frokost. Tydelig ikke noe sportshotell vi bor på, men det var nå så. Deilig frisk frukt, brød i alle slag, snasent pålegg og hyggelig betjening. Engelskstandaren er vel ikke all verdens her i Tsjekkia, men de smiler og ler samtidig som vi får til å komminisert.
Vi måtte jo ha med oss litt lunsj og det er det jo ikke alle hoteller som setter spris på, men etter noen ivrige avledningsmetoder og fiffige måter vi vi smuglet ut litt loff og syltetøy:)

Alle var vi nå ikledd en sexy og veldreid kondomdress og klare for innmarsj i "hippiwagon" våres. Den velsmurte fitnessmaskinen, Atle stilte i racingdress og lakksko så nå var humøret på topp og hele gjengen koste seg på tur ut av Plzen. Målet for bilturen var nå Bodenmeis og Skadiloppet2012. Som vi gledet oss. Vår alltids velgjennomtenkte reiseguide, Viljar hadde jo så klart regnet ut at vi kom til å kjøre feil pga gpsen til Vidar, kjøre frem og tilbake samme gate i hvert fall 2 ganger, bli tuta på, kjøre innom rasteplasser, neste velte bilen, få bilen bokstavelig talt ned på alle 4hjulene igjen og ut av grøfta, bli skreket på av gale tyske parkeringsvakter så vi reiste jo fra Plzen i god tid.

Vi har nå fått hentet ut alle startnummer og brikker. Trodde vi! Det var dags for lagbilde, sponsoroppdrag, Gallium legging og peptalk. Alle sammen har dere festet på start nummer riktig og tidchippene sitter på leggen??
"-Viljar, pappa, jeg hakke fått no' startnummer jeg assa", kommer det fra Vidar. Vidar og Anja legger i springmarsj tilbake til startboden og får tilslutt ut en ny chip og startnummer til lillegutt. Gleden sprer seg i gruppa og det er nå kjappe 50 min til start.
Atle, som startet Bodenmaisturen med noen svisker og tørket aprikos måtte på vei opp til start bakom et par store furutrær for å stabilisere en noe rar mage. "Jeg har med papir", kommer det fra skauen :) haha, igjen, for en gjeng!
De siste nervøse skvettene blir gjort før start og pang, der er pulsen oppe i 105, og det meldes 10 sekunder til start. Vidar, Viljar, Andreas og Henrik stiller i samme pulje og seniorgruppa er lengre bak i rekkene.

PANG! Der er starten gått, så vi ønsker hverandre en fin tur og setter kursen rett fram etter en god blanding av folk og fe. Herlig, ingen banning, folk viser hennsyn og tar livet med ro. Det er jo tross alt 30km vi skal gå så vi har mer enn god nok tid på å bli utslitt på.
Andreas klarer å snike seg fram som en sleip ål og har en god ledelse påresten av teamet. Etter 10-13km så tar pulsen og innhenter Andreas, så Viljar klarer å legge segpå rygg. Viljar var sterk i dag og har lagt opp løpet på en vesentlig mer fornuftig og kald måte så han har mer motor å gå på og legger Andreas bak seg og sånn skal det vise seg å forbli ut løpet.

Etter 10km så tar Yvette igjen Alte. De to slår av en kjapp prat og ønsker hverandre en god tur videre. Vidar er noe skuffet over egen innsats i dag, men kommer inn i mål på en respektabel tid, etterfulgt av Per
En etter en har vi masse opplevelser å dele i mål der Anja står og tar oss i mot. Vi har alle gjort en fantastisk innsats og vi er strålende fornøyde med den herlige opplevelsen vi hadde i Bodenmais i dag. Helt rått. 2013, we will be back!

Nå har vi alle fått senket skuldrene, tatt en herlig dusj og er klare for en bedre middag i Plzen downtown og du skal ikke se bort ifra at det er en et par pils å regne med også.
Selv sitter jeg med en Mojito i Lobbyen, mens jeg mimrer dagens opplevelser og skriver et svært engasjerende reisebrev :)

 

Hjemreise:

Da var den alltids så kjedelige dagen her. Vi reiser sent hjem så vi kan sove godt ut på rommet og spise en bedre frokost. I dag ble det litt til at man gjorde som man ville, men vi hadde noen tider å samles på.

Andreas og Anja hadde bestemt seg for å stå opp i normal tid for en løpetur. Det var sykt fint. Kvelden før endte på ei skikkelig hooliganbule så vi var jo nedrøyka og i dårlig befatning så det var fint å komme ut og få inhalert noen som minnet om oksygen:)
Vidar og Yvette bestilte sporstmassage. De var ferdig knadde etter 90min hver og kom ut som to nye, freshe toppatleter.

Pilsen, i mine øyne var en merkelig by. 175k innbyggere, men ingen trafikk, så og si ikke noe mennesker i gatene, morgen som kveld. Det ga en litt rar feeling, men absolutt en fin, ren og ryddig by. Gutta så som regel ut som "kjeltringer", herrene i med hockeysveis og damen var alltid pyntet, sminket og i mins 7cm heler. Dette minner litt om de fleste østeuropasteder om man skal være litt fordomsfull :)

Pilsner Urquell ligger jo dør til dør med hotellet vårt og de hadde åpent søndager som et museum så dette måtte jo beskues. Vi fant vel fort ut at det ikke var så utrolig spennende, men noen souvernirer ble handlet inn og vi gikk derfra med et snaut innblikk i pilsnerverden.

Vi satte jo kompassnåla etterhvert mot flyplassen og takket for oss. Vel inne i Praha, etter kun en liten omkjøring så var bilen klar for levering. Selv etter vårt lille grøftebesøk, 1km over kjørelimiten så avleverte vi " Hippi-wagon" i all sin prakt.

Dette har vært på en flott tur og mens dette blir skrevet sitter vi og spiser en god, sunn middag på flyplassen.


Bon voyage, på gjensyn!