Allergivennlige hunder

En utbredt misoppfatning om hundeallergi, er at det er pelsen man reagerer allergisk på. Dette er feil. Det er flass fra dyrets hud allergikere reagerer på og det hjelper derfor ikke at hunden er korthåret eller mangler pels.
Såkalte allergivennlige hunder, er hunder med lang pels både fordi de stelles oftere og de røyter lite. Dette er raser som puddel, bichon frise og enkelte små terriere.

Her er noen tips for å begrense sannsynligheten for evt. allergiske reaksjoner:
1) Hold hunden ute fra soverommene
2) Vask hunden relativt ofte for å skylle av flass, men ikke så ofte at huden blir tørret ut.Bruk aldri shampo for mennesker men kun spesiell hundeshampe.
3) Børst hunden ofte og utendørs
4) Sørg for å ha gulv som er lette å vaske. Ikke-vaskbare tepper egner seg dårlig.
5) En sentralstøvesuger er mer effektiv enn en vanlig
støvsuger som gjerne avgir en del støv

Dersom en i familien er eller kan være allergisk, bør man allikevel tenke seg godt om før man anskaffer seg hund. Man har ingen garanti for at hunden ikke gir en allergisk reaksjon, og skulle den gjøre det er det ikke bare å "kvitte" seg med den. Test gjerne barn eller andre personer i huset der hunden skal være, ved at alle har nær kontakt med flere arter hunder uten at de merker noen slags reaksjoner. I denne testen bør man gå gjennom pelsen med hånden og la hunden slikke mennesket i ansiktet eller på armen (eller en annen naken kroppsdel), slik at man ser om man kan reagere på hunden spytt.