En hund eller flere

En hund visavi flere hunder

Noen føler at de får mindre kontakt og mer arbeid med hundene når de har flere, mens andre syns det gir dobbelt opp med glede og like mye arbeid som med en. Man bør imidlertid være klar over at flere hunder er vanskeligere å ta med seg bort, det kan være vanskeligere å få pass hvis man skal reise bort, det blir flere utgifter i form av veterinærbesøk, mat, utstyr osv. Samtidig har hundene glede av hverandre, spesielt når de er alene hjemme, og selvfølgelig til glede for eieren. Det er lurt å vente med å anskaffe seg hund nr. 2 til den første er voksen. Hvis man planlegger å ha to hunder av samme kjønn, anbefales det at det er minst ett par års forskjell på hundenes alder for å unngå eventuelle problemer med slossing.

Hunder er flokkdyr som ikke trives aleine over lengere tid. En hund trives derfor vanligvis langt mer om den har sellskap av en annen hund en at den må være aleine. En ny hund må derimot tilvennes langsomt, slik at ikke den første hunden prøver og "forsvare" territoriet.

Når det gjelder rasen Dogo Canario, så kan disse være nok så kranglete mot hunder av samme kjønn, noe som kan ende i en tragisk slåsskamp med alvorlige følger.