Søker fórverter

01-02-2012
Det er flere oppdrettere som stadig er på jakt etter egnete fórverter.

Fórvert er en som ikke er juridisk eier av en hund men som steller hunden og tar vare på den. Fórvert-avtaler kan være svært forskjellige. Vi i Kennel Den Siste Greve hat to forskjellige avtaler hvor den ene gjelder tisper og en annen avtale for hannhunder.


Fóravtalen for tisper:

Fórverten overtar valpen kostnadsfritt når denne har fylt 8 uker. Når tispen er 2 år gammel og HD-fri og ellers i god fysisk og sykisk form så parres denne med en hanne som vi velger ut. Fórverten lar tispen føde hjemme hos seg og passer på valpene helt til de er ca 6 uker gamle. Da overtar vi valpestellet og har krav på valpene. Etter dette går eierskapet av hunden kostnadsfritt over til fórverten.


Fóravtaler for hannhunder:

Fórverten overtar hunden kostnadsfritt og tar vare på hannhunden og steller den så lenge hannhunden lever. Vi har krav på å bruke hannhunden som avlshanne på de tisper vi velger ut selv. Vi har også krav på å stille hunden på utstillinger. I praksis er det da slik at fórverten kun noen få ganger i året "låner" hannhunden ut til oss. Fórverten har derimot ikke muligheten til å bruke hannhunden som avlshanne uten vår tillatelse.


Om du har lyst å bli fórvert eller leker med tanken så er det bare å ta kontakt eller ringe oss på 48 06 53 95.