News

Flytransport av hund

 

                                   

Det er i dag enkelt å transportere hund og katt på fly

Innenfor Norge og Sverige kan hunder og katter enkel fraktes med fly. Om hunder skal fraktes inn til Norge eller Sverige fra andre land så stilles det en rekke krav til dette.

Både SAS og norwegian.no tillater transport av hund og katt på flyene sine. Hunder og hundevalper opp til 8 kg kan tas med inn i flykabinen hos begge flyselskapene. Større hunder må transporteres i lasterommet.

Felles for begge flyselskapene er også at reisen med hund og katt må forhåndsbestilles manuelt. Det vil si at man ikke kan booke reisen via internett men at man må bestille reisen per telefon hos kundesenteret.

Transport av kjæledyr og også mulig om man selv ikke er med på flyreisen. Kennel Den Siste Greve har erfaring med å sende hundevalper med fly innenfor Norge til flyplassen som valpekjøper ønsker. I dette tilfellet ordner vi med et godkjent transportbur og kjører hundevalpen til Oslo flyhavn Gardermoen og sender hunden som spesialbagasje i lasterommet.

På bildet ser vi Bjørn Andre fra Hammerfest som henter hundevalpen Den Siste Greves Draculine på Gardermoen. Vi leverer hundevalpen alltid uten ektrakostnad for valpekjøper til Gardemoen eller Torp flyplass.
Transport av hund og katt hos norwegian.no.

Norwegian aksepterer levende dyr (kun hund og katt) for transport under spesielle vilkår og mot et tillegg. Ulike tillegg gjelder ved transport av dyr i lasterommet eller i kabinen. På grunn av begrenset kapasitet anbefaler vi at du bestiller din billett og plass til dyret samtidig, minst 48 timer før avreise. Bestillinger for dyr kan gjøres på vår nettside eller via vårt Kontaktsenter.

NB! Reservasjon kan ikke foretas per e-post. Det gis ikke refusjon av forhåndsbetalte tilvalg. Det gis ikke refusjon av forhåndsbetalte tillegg.

Norwegian har ikke ansvar for at et dyr innehar alle nødvendige utreise- og innreisetillatelser, helseattest eller andre nødvendige dokumenter i forbindelse med dyrets innreise eller gjennomreise i ethvert land, stat eller territorium. Det er passasjerens ansvar å betale gebyrer, bøter eller andre utgifter som oppstår dersom denne dokumentasjonen ikke er tilstrekkelig. Reisende med dyr må sjekke inn minimum en time før avgang.

Transport av dyr i lasterom (kun innen Schengen)
Norwegian aksepterer kun transport av dyr (les hund/katt) i lasterommet på reiser innen Schengen. Slik transport er begrenset til 4 dyr pr flyavgang. To dyr kan sendes i samme bur, kravet er at dyrene er godt kjent med hverandre. Maks vekt er 14 kg per dyr, når de sendes i samme bur. Hvis de ikke oppfyller disse kravene må dyrene transporteres i separate bur/kennel. Dyr (hund og katt) reisende i lasterom med Norwegian, må være minst 8 uker.

Du må selv sørge for å ha et IATA-godkjent bur/kennel (hard emballasje), stålbur tillates ikke. Buret må være laget i et solid materiale, og dessuten være vanntett og rent. Buret må være så stort at dyret kan stå oppreist, snu seg rundt og ligge i en naturlig posisjon. Maksimum dimensjon på buret er 120x81x89 cm. Vektgrensen på 32 kilo gjelder ikke ved transport av dyr i lasterommet (AVIH). For mer informasjon, klikk her.

Norwegian godtar dyr i lasterommet på gjennomgående reiser kun på innenlandsflyvninger innenfor Norge via Oslo Gardermoen, Bergen Flesland og Trondheim Værnes. Transfertiden må være minimum en time og maksimum to timer.

Under sterk kulde kan det i perioder bli aktuelt å innføre restriksjoner på slik transport på enkelte avganger.

Buret skal alltid merkes med eier sitt mobilnummer.

Transport av dyr i kabinen (kun innenlandsreiser innad i Norden)
Mindre kjæledyr (hunder og katter) kan fraktes i kabinen (PETC) kun på innenlandsreiser innad i Norden. Maksimum to voksne dyr per flyavgang i separat bur. Opp til tre små valper eller kattunger kan også fraktes i samme bur/kennel i kabinen.

Dyret må fraktes i IATA-godkjent bur/kennel. Maksimum vekt for slikt bur er brutto åtte kilo med maksimum dimensjoner på 43 x 31 x 20 cm. Vi anbefaler en såkalt "sherpa bag" som er fleksibel i størrelse, utvendige mål på denne kan overstige burstørrelse såfremt den kan komprimeres innenfor maksimum dimensjon og dyret fortsatt har tilstrekkelig med plass i buret. Sherpa bag kan kjøpes i flere dyrebutikker.

Transport av kjæledyr hos SAS
 

Du er velkommen til å ta med din hund eller katt om bord hvis du har reservert og fått bekreftet plass til dem. Andre dyr enn hunder og katter er også velkomne til å fly med oss, men må da plasseres i lasterommet. Les om vilkårene nedenfor.
Legg merke til! Det er ikke tillatt å ha med kjæledyr på charterreiser med SAS.

Reservasjon for dyr skal skje hos SAS Customer Contact Center på tlf. (+47 915) 05400 så raskt som mulig etter bestilling av din egen reise.

Vennligst ha målene på dyrets bur tilgjengelig når du kontakter oss, slik at vi så raskt og enkelt som mulig kan gi deg prisen. Det betales alltid et fast beløp pr. bur pr. strekning. Reiser du med førerhund/servicehund, kan du alltid ta den med i kabinen uten gebyr - men du må kontakte oss så snart som mulig etter bestilling.

I enkelte tilfeller gjelder spesielle forutsetninger for å kunne ta med et kjæledyr til et annet land. Spør derfor om dette når du bestiller, og sjekk med det gjeldende lands ambassade/konsulat.

Du må sikre korrekt dokumentasjon for dyrets helse/friskhet ved innreise og gjennomreise av alle land på reiseruten, sørge for microchip eller tatovering om det er påkrevet, og pass for dyret på reiser innenfor eller inn i EU. Mer informasjon om dyr på reise kan du finne hos Mattilsynet

Storbritannia og Irland
Førerhunder/servicehunder er tillatt i kabinen (fra 1. mai 2012) på reiser til Storbritannia og Irland, med unntak av Manchester og Aberdeen. Andre dyr eller kjæledyr er ikke tillatt å medbringe på reiser til/fra Storbritannia og Irland, hverken i kabinen eller i lasterommet. Du kan kontakte TRUST for mer informasjon om å sende dyr som frakt:
TRUST forwarding