News

Om oss

                                                                                                 


Vår kennel


Jeg heter Ivar Underberge og driver kennelen "Den Siste Greve" og bor i Berlin. Våre hunder som stort sett er plassert hos fórverter, er stort sett i Norge. Jeg driver oppdrett på rasene Dogo Canario og Staffordshire Bull Terrier. Dette er en helt fantastiske hudneraser å jobbe med selv om disse to hunderasene er helt forskjellige. Men jeg driver oppdrettet kun på hobbybasis og har over 25 års erfaring med avl av rasehunder. Mer informasjon om disse to hunderasene finnes på linkene der begge rasene beskrives.  

Jeg har avlet på hunder siden jeg var en tenåring og jobber også en del med hundene mine. Målet mitt i forhold til hundeavl er å avle på de beste foreldredyrene med fremragende psykiske og fysiske egenskaper med hensyn til rasestandarden. Jeg legger stor vekt på at alle hunder som jeg bruker i avl er avballanserte og rolige i omgangen med mennesker. Dette er en forutsetning for at avkommet skal kunne fungere bra som en familiehund. En hund skal ikke være engstelig eller uprovosert aggressiv. Et sunt vaktinstinkt skal derimot være til stede.

Tidligere har jeg drevet oppdrett på andre hunderaser, blant annet Dobermann. Jeg har også en Engelsk Bulldog og to Staffordshire Bull Terrier som går ilag med mine Dogo`er hjemme i Berlin.


Dette videoklippet viser valper og våre andre dyr fra den tiden vi bodde på Bekkestua. 


Fra venstre: Balto (7 måneder gammel), Frøya (7 år), Cano (7 år) og
Odin (6 år) ute i solen.
 
   







Valper


Aktuelle kull finner man under valper.




Her ser vi "Den Siste Greves El Hierro" 6 uker gammel fra vårt E-kull i 2013.





Valper leveres 8 uker gammel med følgende:

 

Om du ønsker å stå på "interesselisten" for neste valpekull, så ta gjerne kontakt. Hvordan man forhåndsreserverer en valp ser man her.


Kriterier for kjøp av valp:

Som oppdretter av en stor og sterk hunderase er det ekstra viktig å vise ansvar i forhold til hvem man selger valper til. Jeg skal her ikke være noe uvanlig skeptisk eller mistenksom, men jeg vil ta en liten hundeprat med en mulig valpekjøper, før jeg gir fra meg en valp.

Om noen bor langt unna, så er det også mulig å ta denne "hundepraten" over telefonen, men ellers ønsker jeg å møte alle som kjøper en valp av meg. Det vil på ingen omstendigheter bli solgt en valp fra vår kennel til belastete miljøer!

Før man skaffer seg en valp er det viktig at man er klar over ansvaret det medfører å ha en hund. Om man har tenkt over ansvaret man har ved å skaffe seg en valp og fortsatt vil ha en valp så må man skaffe seg aksept fra oppdretter for å kunne få kjøpt en valp hos oppdretteren. Det mest vanlige er å forhåndsreservere en valp hos en oppdretter som man har tillit til.