News

Prisen

Prisen på en Dogo Canario

En importert Dogo Canario har ofte en langt høyere pris enn en hund som er født i Norge eller Sverige. En Dogo Canario tilhører hundefamilien av mollossertypen. Hunder av denne typen har et prisnivå fra ca kr 15.000,- og oppover (for valper født i Norge eller Sverige). Hunder som er importert fra utlandet har pga. alle kostnader i forbindelse med import en langt høyere pris.

En Dogo Canario fra en seriøs oppdretter koster kr 15.000. En seriøs oppdretter vil ikke ha problemer med å selge valper siden det er etterspørsel etter friske og lovende Dogo Canario valper. Som seriøs oppdretter forutsettes det at foreldredyrene er HD-røntget og at valpene leveres ferdig chip-merket med en helseattest fra veterinær der valpen bekreftes som helt frisk. Oppdretter må i tillegg sørge for at valpene blir registrert i NKK. Valpene skal ha gjennomgått minst 3 ormkurer før de har fyllt 8 uker og valpekjøper skal få en kjøpskontrakt i fra NKK. Opddretteren bør følge NKK`s etiske rettningslinjer.

For enhver oppdretter bør det være svært viktig at en Dogo Canario ikke selges til hvem som helst men at man er nøye med hvem man selger en slik kraftig hunderase til.

 

Billige hunder fra utlandet

Det finnes selvsagt også billige hunder fra utlandet som kommer fra såkalte valpe-fabrikker. Hundene holdes da under grusomme forhold og oppdretteren er kun opptatt av en ting – penger!

I Norge er det heldigvis slik at en seriøs oppdretter vanligvis får de utgiftene dekket som er investert. Det er dyrt å drive oppdrett på bra hunder slik at man ikke "tjener penger" på oppdrett av hunder. Om alt går bra med fødsel osv. og det blir et større kull, så vil man som oppdretter sitte igjen med en fortjeneste. Vanligvis forsvinner denne fortjenesten fort igjen siden en god oppdretter kjøper nytt "avlsmateriale" fra utlandet, der kun de beste hundene blir kjøpt. Disse er derimot ikke billige.

Disse såkalte valpe-fabrikkene avler stort sett på motehunder der etterspørselen er veldig stor. Men også blant utenlandske oppdrettere av Dogo Canario finnes det noen få som er useriøse der hundene lever under elendige forhold. Jeg vil anbefale enhver valpekjøper å besøke oppdretteren selv for å kunne gjøre seg et inntrykk.

Men det er også viktig å få frem at det finnes meget dyktige og seriøse oppdrettere i utlandet. Bildene som vises her er ikke fra oppdrettere som driver med Dogo Canario.

 

 

 

 

 
 


Billige hunder fra utlandet